De dorpstuin Eijsden is een initiatief dat onderdeel is van het Sociaal Centrum Eijsden. De tuin rondom het pand van het Sociaal Centrum is zodanig ingericht dat de gebruikers van het pand de tuin optimaal kunnen benutten. 

Het Sociaal Centrum is gevestigd in het voormalige Groene Kruis gebouw van Eijsden. Het gebouw is een fraai jaren ’30 pand dat nog in vrij originele staat verkeerde. De tuin is ontworpen om optimaal aan te sluiten op de architectuur van het pand en te voldoen aan de eisen voor de diverse doelgroepen die het centrum bezoeken. 

Omdat de tuinen bij jaren ’30 woningen voornamelijk door de archtect van de woning zijn mee ontworpen hebben ze een aantal specifieke kenmerken. Zo hebben deze tuinen een logische opbouw van verschillende onderdelen (zonering), zichtlijnen vanuit het gebouw, zijn ze symmetrisch van opzet en hebben ze veel  bouwkundige elementen zoals terrassen, vijvers, pergola’s en keermuurtjes. Dit zijn de elementen die terug zijn te vinden in het ontwerp. 

Voor de gebruikers van het gebouw en tuin zoals de moestuingroep, fysiotherapie en de klusgroep zijn er diverse elementen speciaal aangelegd. Zo heeft de tuin een Rollator-oefen-pad, onmoetingsruimte voor de ‘Hoeskamer’ en werkruimte voor de Scootmobiel werkplaats of hobbyclubs. 

De tuin is in 2019 aangelegd met behulp van een LEADER subsidie. Alle stukken met betrekking tot het ontwerp zijn aangeleverd voor de aanvraag van de LEADER subsidie.