In de Tiendschuur in Weert is een notariskantoor en woning gevestigd. De opdrachtgever wilde een tuin die zoveel mogelijk dieren aan zou trekken, inheemse planten en een poel waren daarbij een grote wens. De Tiendschuur is gelegen in het, in 2021 gerenoveerde, stadspark gelegen naast het Kasteel van de Graaf van Horne.

Het bijzondere pand van de Tiendschuur is gebouwd rond 1930 op de plek waar daarvoor de Tiendschuur van het kasteel gelegen was. Het gebouw is gebouwd in de zogenaamde chaletstijl, een romantische stijl die de berghutten in Tirol nabootst. 

Omdat het gebouw en de ligging historisch gezien erg interessant zijn is dit als uitgangspunt voor het nieuwe ontwerp. Er is gekeken naar de stijl van de tuinen in die tijd; de Engelse Landschapsstijl. Deze stijl probeert, op een gestileerde manier, de natuur na te bootsten. Door te spelen met kronkelende paden, boom en struikgroepen en gazons. 

Een grasveld was een absolute no-go voor de opdrachtgever, dus deze ruimte is ingevuld met bloeiende vaste planten. Zoveel mogelijk toegepaste soorten zijn inheems. Het ontwerpproces van het park liep gelijk op met het proces van deze tuin. Het ontwerp van het park sluit naadloos aan op de tuin en de tuin wordt daarmee opgenomen in het park.